skip to Main Content

'De Digitale Postbode van Europa'

Belangrijke documenten onbeveiligd mailen, in een fietstas bezorgen of nog een mijn-omgeving creëren? Onze missie is om de Digitale Postbode van Europa te worden en zijn al aardig op weg.  In meerdere Europese landen is Aangetekend B.V. met betrouwbare lokale partners actief en in België specifiek met distributeur én reseller IPEX S.A.

IPEX haar expertise ligt op het vlak van het verwerken, personaliseren en verzenden van transactionele en promotionele documenten en het beheer van industriële labels. IPEX optimaliseert documentenstromen door papier en digitaal te combineren in een heldere en gepersonaliseerde multichannel-strategie. Zij bieden grootverbruikers een totaaloplossing voor al hun uitgaande documenten, inclusief Aangetekende Mails. IPEX bedient meer dan vijfhonderd klanten in België en in het buitenland en vierde in 2021 haar 35e verjaardag met 120 medewerkers en een omzet van ruim 28 miljoen euro.

Aangetekend Mailen

Meer zekerheid met IPEX S.A. als qualified Trust Service Provider

IPEX S.A. voldoet aan de Europese eIDAS-Verordening en is daarmee een gekwalificeerde vertrouwens­dienstverlener ofwel een qualified Trust Service Provider (qTSP). Onze organisatie levert vertrouwensdiensten waaronder de “gekwalificeerde elektronische aangetekende zending” ofwel qualified Electronic Registered Delivery Service (qERDS). Afnemers kunnen er dan ook op vertrouwen dat aan de hoogst haalbare eisen op het gebied van beveiliging wordt voldaan. Het voldoen aan de eisen van de eIDAS-Verordening wordt permanent bewaakt door respectievelijk een geaccrediteerde auditeur, de Deutsche Telekom Security GmbH  en de Belgische toezichthouder, de FOD Economie. De FOD bewaakt de zogeheten Trust List voor België heeft waar IPEX S.A. een notering heeft: https://esignature.ec.europa.eu/efda/tl-browser/#/screen/tl/BE

Qua eisen is de eIDAS-Verordening beduidend diepgaander en veel omvattender dan bijvoorbeeld de NEN ISO27001. Overigens is IPEX S.A. ook voor deze norm gecertificeerd.

Eenvoud en efficiënt voor beide partijen

Begon Aangetekend Mailen ooit aangetekende post te vervangen, inmiddels is ruim vijfentachtig procent van de aangetekende mails meer dan een vervanging van aangetekende poststukken. Dit zijn documenten die niet officieel ondertekend moeten worden, maar waarvan je niet wil dat ze in verkeerde handen komen of dat er discussie met de ontvanger ontstaat over het Wie, Wat, Wanneer met Wie. Er gaat onbewust nog te veel privacygevoelige informatie via ‘normale’ e-mail. Aangetekend Mailen staat voor Eenvoudig, beveiligd en rechtsgeldig je documenten versturen. Daarnaast wordt Aangetekend Mailen gezien als easy to use oplossing voor proces optimalisatie, kostenbesparing en snellere doorlooptijden.

Zij maken ook gebruik van de Digitale Postbode

Back To Top