Team
Aangetekend

IPEX N.V./ S.A. en Aangetekend BV zijn sinds 2018 een samenwerking aangegaan en beide organisaties zijn inmiddels gekwalificeerd vertrouwensdienstverlener conform de eIDAS-Verordening. Het team is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enthousiaste club mensen. Als je contact met ons opneemt, dan zal een van ons je graag verder helpen. Daarom stellen we ons even voor.

  • Aangetekend BV
  • IPEX NV / S.A.
  • Onze Standaard
  • eIDAS
  • Onze AMBassadeurs

In meerdere Europese landen is Aangetekend B.V. met betrouwbare lokale partners actief en in België specifiek met distributeur én reseller IPEX S.A.

Geschiedenis Aangetekend B.V.

Het begon allemaal met Aangetekend Bellen. Philip Voogt en Wouter van den Brink begonnen in 2011 met de dienst Aangetekend Bellen, waarmee een mondelinge overeenkomst ook daadwerkelijk een rechtsgeldige overeenkomst was. Philip kwam op dit idee na een probleem te hebben gehad met telefonische toezeggingen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die later weer werden ontkracht. Gek genoeg bleek er in de wereld nog geen juridisch bindende opnamemogelijkheid te zijn. Wouter en Philip pakten de handschoen op. Al snel bleek er – nog – meer behoefte aan een mogelijkheid om correspondentie beveiligd en rechtsgeldig te kunnen verzenden. Aangetekend B.V. was geboren.

Meer dan vervanging van aangetekende post

De oplossingen. bieden meer dan alleen een digitale vervanging van aangetekende post. Ruim 85 procent van de mails die organisaties versturen via Aangetekend Mailen, vervangen reguliere poststukken die voorheen niet als aangetekende poststukken werden verstuurd. Elke dag gaan er in organisaties talloze documenten de deur uit, die niet altijd per se officieel ondertekend moeten worden, maar waarvan niemand wil dat ze in een fietstas eindigen die onbeschermd tegen een willekeurige lantaarnpaal of boom wordt geparkeerd. Dan hebben we het nog niet gehad over de privacygevoelige informatie die nu vaak via ‘normale’ e-mail wordt verstuurd.

Digitalisering

Het is een cliché, maar de digitalisering gaat steeds sneller. Reizen worden online geboekt, de actualiteit en ontwikkelingen worden bijgehouden via één van de vele nieuwssites, contact met collega’s gaat via WhatsApp en Microsoft Teams, facturen worden verzonden in pdf via de e-mail en bankzaken gaan via smartphone en/of internet bankieren. We kunnen er niet meer omheen. Het is heel gewoon geworden. Maar bij het versturen van documenten met een belangrijkere inhoud, zijn we voorzichtiger. Waarom voelt het alsof we bij het ondertekenen van een contract of het versturen van een prolongatie- of stuitingsbrief dat digitaal ineens moeilijk en ingewikkeld is. Dat komt door de talloze normeringen, verordeningen en wettelijke regels. Uiteraard moet én wilt u ook voldoen aan alle juridische – en veiligheidsmaatregelen. Maar als dagelijkse gebruiker moet het digitaal versturen van deze documenten, zoals bijvoorbeeld een 2e aanmaning, stuitingsbrief of contract, wel gebruiksvriendelijk zijn.

Meer regels hoeft niet altijd ingewikkelder te zijn

Gelukkig hoeft dit niet ingewikkeld te zijn. De Europese Commissie en lokale beleidsmakers hebben hier duidelijke verordeningen en regelingen voor opgesteld. Uiteraard moeten providers van dit soort oplossingen gecertificeerd zijn en voldoen aan de hoogste normen. De belangrijkste certificering op dit gebied is de Europese verordening eIDAS. Voor de 5 verschillende domeinen

  1. elektronische handtekening
  2. elektronische zegel
  3. elektronische tijdstempel
  4. elektronische aangetekende bezorging
  5. authenticatie van websites

zijn de regels bepaald waar leveranciers aan moeten voldoen voor 3 verschillende betrouwbaarheidsniveau. Aangetekend BV en IPEX N.V./ S.A. richten zich op het bieden van diensten voor elektronische handtekeningen én elektronische aangetekende bezorging voor mail communicatie op het betrouwbaarheidsniveau substantieel en hoog. “Dit betekent oplossingen voor digitale mail communicatie, waarbij de bescherming van privacygevoelige gegevens en eventuele rechtsgeldig aantoonbaarheid belangrijk zijn.”

Gekwalificeerde dienstverlener

Aangetekend B.V. uit Utrecht is de enige volledig Nederlandse provider die eIDAS is gekwalificeerd en beschikt over de juiste Europese certificeringen. Met het ontwikkelen van diensten als Beveiligd Mailen, Aangetekend Mailen, Digitaal Ondertekenen en Large File Transfer kunt u vanuit uw Outlook (365) of direct vanuit uw business systeem, eenvoudig belangrijke documenten verzenden. Dit is net zo makkelijk als het verzenden van een gewone e-mail. Op de achtergrond wordt elke e-mail beveiligd en als het nodig is rechtsgeldig verzonden. Daarnaast zijn er diverse koppelingen mogelijk met externe diensten om te kunnen identificeren, direct te kunnen betalen en zijn er integraties met diverse business systemen.

 

Aangetekend Mailen (Plus)

Aangetekend B.V. en IPEX N.V./ S.A. voldoen aan de Europese eIDAS-Verordening en zijn daarmee gekwalificeerde vertrouwens­dienstverleners ofwel qualified Trust Service Providers (qTSP’s). Onze organisaties leveren vertrouwensdiensten waaronder de “gekwalificeerde elektronische aangetekende zending” ofwel qualified Electronic Registered Delivery Service (qERDS). Afnemers kunnen er dan ook op vertrouwen dat aan de hoogst haalbare eisen op het gebied van beveiliging wordt voldaan. Het voldoen aan de eisen van de eIDAS-Verordening wordt permanent bewaakt door respectievelijk een geaccrediteerde auditeur, de Deutsche Telekom Security GmbH en de Belgische en Nederlandse toezichthouders, de FOD Economie en Rijksinspectie digitale infrastructuur. De toezichthouders bewaken de zogeheten Trust List voor Europa waarop Aangetekend B.V. en  IPEX N.V./S.A. een notering hebben: https://eidas.ec.europa.eu/efda/tl-browser/#/screen/tl/BE en https://eidas.ec.europa.eu/efda/tl-browser/#/screen/tl/NL

Qua eisen is de eIDAS-Verordening beduidend diepgaander en veel omvattender dan bijvoorbeeld de NEN ISO27001. Overigens is IPEX S.A. ook voor deze norm gecertificeerd.

 

People – Product – Process

Powered by legal tech company Aangetekend B.V.

Standaard Aangetekend Mailen ®

Met Aangetekend Mailen verstuurt u belangrijke documenten digitaal. Efficiënt, veilig en rechtsgeldig.  Lees meer >>

Gekwalificeerd Aangetekend Mailen ®

Met deze variant van Aangetekend Mailen wordt volledig voldaan aan de Europese regelgeving (eIDAS art. 44) en aan de Belgische wetgeving. Lees meer >>

IPEX is eIDAS gekwalificeerd. Lees meer over onze eIDAS kwalificatie.

Visie en ambitie

Aangetekend BV heeft een heldere visie. Alle digitale communicatie moet niet alleen veilig en rechtsgeldig verstuurd kunnen worden, maar dit moet bovendien vooral eenvoudig kunnen. Het is onze ambitie om éen van de belangrijkste leveranciers te worden in Europa voor het leveren van oplossingen voor digitale mail communicatie, waarbij de bescherming van privacygevoelige gegevens en eventuele rechtsgeldig aantoonbaarheid belangrijke zijn.

Onze standaard

Veiligheid

Transport van privacy gevoelige gegevens van “end to end”. Persoonlijke gegevens moeten worden beschermd, zodat er geen datalek kan plaatsen. Alle oplossingen die wij op de markt brengen hebben dit uitgangspunt.

ISO-27001 – eIDAS – Encyptie – Bescherming van gegevens – Dagelijkse back-up

Kostenbesparend

Een van de vele voordelen van SaaS-oplossingen is dat het kostenbesparend is. Geen hoge investeringen, schaalbare oplossingen die meegroeien met uw business.

Goedkoop.

Rechtsgeldigheid

Voor sommige documenten is juridische zekerheid nodig. Zo dient de aantoonbaarheid gegarandeerd te zijn, in verband met de ontvangsttheorie. Een belangrijke stap bij het versturen aanmaningen, processtukken of bijvoorbeeld stuitingsbrieven. Bij alle oplossingen kun je deze extra rechtsgeldigheidslaag activeren indien gewenst of wanneer deze noodzakelijk is. Aangetekend is op dit vlak de enige Nederlandse organisatie is een Europese gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een aangetekende, elektronische zending. Meer informatie kunt u lezen bij eIDAS en qERDS.

Efficiëntie

Weg met de additionele, lastige, Mijn-omgevingen. Aangetekend Mailen is heel eenvoudig te integreren binnen de systemen van een organisatie en kent een minimale IT-impact. Met de integratie in o.a. Outlook kunnen gebruikers ongeacht tijdstip en locatie een Aangetekend Mailen versturen alsof het een gewone e-mail is. Behalve de integratie in het mailprogramma, kan Aangetekend Mailen ook worden geïntegreerd in een workflow zodat documenten volledig geautomatiseerd kunnen worden verzonden en afgehandeld. Hiermee kan een proces van dagen worden ingekort naar slechts een paar uur.

Efficiënt.

Aangetekend B.V. en haar distributeur in België IPEX N.V./ S.A. zijn beiden gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners voor ERDS en qERDS ((qualified) Electronic Registered Delivery Service – dienst voor elektronisch aangetekende bezorging). Met de inzet van Aangetekend Mailen wordt de inhoud van het document geborgd, is absoluut duidelijk wie de afzender is en wie de ontvanger en wordt elke fase van het verzend- en ontvangstproces vastgelegd. Bij de gekwalificeerde versie wordt de authenticiteit van zowel de verzender als de ontvanger zorgvuldig gecontroleerd.

QTSP AangetekendAls gekwalificeerde vertrouwensdienstverlenerers (Qualified Trust Service Providers) hebben de diensten Aangetekend Mailen (ERDS) en Aangetekend Mailen Plus (qERDS) in ieder Europees land dezelfde status als lokale postbedrijven.

Onze AMbassadeurs

authenticatie

Philip Voogt
Commercieel Directeur

authenticatie

Bastiaan ter Weel
Marketing Manager

authenticatie

Dennis Meijer
New Business Sales

authenticatie

Heike Braakhuis
Account Manager

authenticatie

Nathan Vanharen
Sales België

authenticatie

Ezra Vanharen
Sales België

authenticatie

Cédric Van Der Elst
Sales België

authenticatie

Sebastien Canivet
Sales België

authenticatie

Wouter van den Brink
Operationeel Directeur

authenticatie

Ronald Boer
Productowner

authenticatie

Selwyn Kramer
Architect

authenticatie

Chris Ballieux
Ontwikkelaar

authenticatie

Reinder van Amerongen
Ontwikkelaar

authenticatie

Tom de Boer
Javascript Master

authenticatie

Ronald Boer
Product Manager

authenticatie

Wesley Verheul
Customer Succes

authenticatie

Carolien Vreeken
Administratie

authenticatie

Wouter van den Brink
Operationeel Directeur

authenticatie

Wouter van den Brink
Operationeel Directeur

authenticatie

Philip Voogt
Commercieel Directeur

authenticatie

Willem Voogt
Privacy & Security Offer
eIDAS specialist

authenticatie

Strikwerda
Investment

  Certificeringen

       

Een eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top