Aangetekend Mailen elke keer weer een beetje gemakkelijker

Ons team zit niet stil. Ook nu staan er een aantal wijzigingen op stapel die het gebruik van Aangetekend Mailen weer een beetje gemakkelijker maken. Want Aangetekend Mailen is behalve een slimme oplossing om documenten beveiligd en rechtsgeldig te versturen en laten ondertekenen, ook heel gebruiksvriendelijk. Ronald Boer, onze productmanager, vertelt in deze blog welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden en hoe dat de gebruiker gaat helpen.

Aangetekend Mailen in Microsoft Store

Sinds kort is Aangetekend Mailen ook in de Microsoft Store te vinden. Aangetekend Mailen werkt met een Outlook-plugin, die zelf of door een IT-er geïnstalleerd moet worden. Door deze in de Microsoft Store beschikbaar te maken, is er zelfs geen technische kennis meer nodig om met Aangetekend Mailen te starten. Als je werkt met Microsoft 365 en je installeert de add-in, dan is Aangetekend Mailen beschikbaar in zowel je online versie van Outlook als op de lokale versie op je PC. Behalve het gebruiksgemak is er nog een bijkomend voordeel: als je een add-in installeert vanuit de Microsoft Store, weet je zeker dat niet alleen wij de veiligheid garanderen, maar ook Microsoft. Daar hebben we een uitgebreide procedure voor moeten doorlopen.

Aangetekend Mailen zonder software

Voor klanten die een eigen Aangetekend Mailen-omgeving hebben, is het binnenkort zelfs mogelijk om rechtstreeks vanuit het dashboard een aangetekende mail te versturen. Stel een collega zit ergens zonder laptop, dan kan hij of zij eenvoudig inloggen op het dashboard en vanuit daar een aangetekende mail versturen. Ook dit kent weer een bijkomend voordeel: zo kunnen ook gebruikers met een Mac – die bekend staat om het blokkeren van plug-ins – nog gemakkelijker gebruikmaken van onze dienst.

Nieuwe dienst: verstuur zonder juridische schil met Beveiligd Mailen

Aangetekend Mailen en onze digitale handtekening zijn natuurlijk al optimaal beveiligd. Maar nu hebben we ook een nieuwe oplossing ontwikkeld die je hele mailomgeving beveiligd. We checken of de ontvangende partij op een veilige manier mail kan ontvangen. Is dat het geval, worden mails zoals gebruikelijk afgeleverd. Is dat niet het geval, dan bieden we een alternatieve veilige route aan waarbij tweefactorauthenticatie wordt toegepast, zodat de verzender zeker weet dat de bedoelde ontvanger ook de daadwerkelijke ontvanger is.

Mailviewer

Ook aan de ontvangende kant verandert er iets. Met de uitrol van onze nieuwe huisstijl, krijgt de ontvanger binnenkort ook de optie om de inhoud van de mail met één druk op de knop via een mailviewer te bekijken. Heb je bijvoorbeeld de originele Aangetekende Mail per ongeluk verwijderd, dan kan je de inhoud ervan voor een korte periode toch nog inzien of downloaden.

Nieuwsgierig?

Wil je eens verder praten over wat onze digitale postbodes voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Download onze brochure

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

       

Een eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top