skip to Main Content

Tot voor kort ontving de Rechtspraak maandelijks nog zo’n 30.000 faxen. Nu KPN stopt met de zogenaamde ISDN-infrastructuur is het faxverkeer piepend en krakend tot stilstand gekomen. Aangetekend Mailen voldoet met de eIDAS-kwalificatie als enige partij in Nederland aan de hoogst haalbare norm en vult op die manier het gat op dat de verdwijnende fax achterlaat.

Stress

De verzending van cruciale en vaak omvangrijke documenten naar cliënten, de rechtspraak of andere instanties is bij veel advocatenkantoren een enorm arbeidsintensief proces, dat – gelet op de timing en de gevoeligheid van de inhoud – wel zeer nauwkeurig moet worden uitgevoerd en gecontroleerd. Misbruik en oneigenlijk gebruik van de inhoud van dergelijke documenten moet absoluut voorkomen worden. Bovendien is het heel belangrijk dat de juiste documenten bij de juiste instanties of personen aankomen, en mogen er tijdens het transport geen onregelmatigheden optreden. Tenslotte moeten belangrijke termijnen in rechtszaken gehaald worden, wat de nodige stress oplevert. Het vastleggen van de tijdstippen van het verzenden en zo mogelijk ook het ontvangen is van cruciaal belang voor de bewijslast.

De populariteit van de fax in correspondentie met de rechtbank

Het gebruik van het faxverkeer in de rechtspraak was populair, omdat het een aantal karakteristieken heeft die kunnen bijdragen in de juridische bewijsvoering, zoals een redelijke borging van de inhoud, een tamelijk grote zekerheid met betrekking tot de verzender ervan en informatie over de tijdstippen van verzending en ontvangst. Maar die fax, die doet het niet meer. Gelukkig kan digitalisering ervoor zorgen dat de verzending van belangrijke documenten bij advocatenkantoren minder arbeidsintensief wordt, terwijl toch het hoogste niveau van beveiliging, de bewezen aantoonbaarheid én de vereiste zorgvuldigheid behouden blijft.

Adequate digitale overdracht van documenten

Een onderwerp dat de nodige aandacht verdient. Daarom hebben wij er een whitepaper over geschreven. In dit whitepaper leggen we uit hoe Aangetekend Mailen een adequate digitale overdracht van documenten mogelijk maakt. Hoe weet je zeker dat mailverkeer in de rechtspraak beveiligd en rechtsgeldig is? Welke eisen worden er in Europees verband gesteld? Tot welke normen leidt dat in Nederland? Hoe werkt e-mailverkeer in de rechtspraak in de praktijk? Deze en andere vragen komen aan de orde in ons whitepaper ‘Aangetekend Mailen als totaaloplossing voor beveiligd en rechtsgeldig mailen in de juridische sector’.

Meer weten over de mogelijkheden voor Veilig Mailen in de rechtspraak?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen met aantoonbare mails een rol in jouw organisatie kan spelen? Download dan nu ons whitepaper!

Nu al meer weten over hoe wij Aangetekend Mailen eenvoudig in jouw organisatie kunnen implementeren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij leren je graag kennen.

Artikelen en laatste nieuws

Legal Tech Map

Aangetekend Mailen onderdeel van de Dutch Legal Tech map

De Nederlandse Legal Tech Map is een soort routekaart die de meest…

De Volgende Stap In Digitalisering Van Je Advocatenkantoor?

De volgende stap in digitalisering van je advocatenkantoor? Zo doe je dat

Tot voor kort ontving de Rechtspraak maandelijks nog zo'n 30.000 faxen. Nu…

En De Fax? Die Werkt Niet Meer

En de fax? Die werkt niet meer…

Ooit was de fax het toonbeeld van vernuft, maar na ruim een…

Maak Kennis Met… Tjeerd Van Zijl, Onze New Business Manager

Maak kennis met… Tjeerd van Zijl, onze New Business Manager

Eind april is Tjeerd van Zijl van start gegaan als New Business…

For Your Eyes Only

Zo krijg je meer grip op je openstaande facturen

Als creditmanager wil je kredietrisico’s zo veel mogelijk beperken en het werkkapitaal…

Aangetekend Mailen Elke Keer Weer Een Beetje Gemakkelijker

Aangetekend Mailen elke keer weer een beetje gemakkelijker

Ons team zit niet stil. Ook nu staan er een aantal wijzigingen…

Doorlooptijd Van Je Dossiers Verkorten? Zo Doe Je Dat!

Doorlooptijd van je dossiers verkorten? Zo doe je dat!

We schreven al eerder over waarom de overstap van papier naar digitaal…

  Certificeringen

       

De enige Nederlandse eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top