Ik ben groot voorstander van technologie, maar er gaat niets boven een informele babbel met een biertje

CKV Bank is niet alleen een Belgische hypotheekbank, spaarbank en familiebedrijf, maar ook de eerste Belgische klant van Aangetekend Mailen. Rudi Deruytter is CEO van CKV Bank, en heeft een indrukwekkend trackrecord in het bankwezen. In deze blog blikt hij terug op een mooie samenwerking die al vijf jaar duurt en zeker nog jaren zal voortduren.

Gigantische besparing

Ik liep Philip en zijn collega’s tegen het lijf op een beurs. Dat zal zo’n zes jaar geleden zijn geweest. We raakten aan de praat en ik vond hun idee heel interessant. Zeker toendertijd leefde de bancaire wereld nog in de middeleeuwen qua correspondentie. Alles ging nog op papier, zowel aangetekende stukken als de gewone correspondentie. Dat is niet alleen traag, maar het kost bovendien een enorme hoeveelheid geld. Dan heb ik het niet alleen over de directe kosten van het versturen van een aangetekende brief, maar ook over de indirecte kosten van afhandeling. Als je nagaat dat wij op jaarbasis al snel zo’n tienduizend aangetekende brieven verstuurden, dan weet je wel wat de mogelijke besparing is. Op dat moment was Aangetekend Mailen in België nog niet rechtsgeldig, maar toen de eIDAS-verordening van kracht werd, heb ik besloten met Philip en zijn team in zee te gaan.

De brainstormer en de oldtimer

Philip is een echte brainstormer, voor mij als oldtimer is het heerlijk om met zo iemand van gedachten te wisselen. We zijn ook allebei echte bourgondiërs, dus dat heeft de afgelopen jaren regelmatig voor goed samenzijn gezorgd, dan weer eens in België, dan weer eens in Nederland. Ik heb Aangetekend Mailen vol vertrouwen gepromoot in mijn netwerk, mede waardoor de dienst zijn plek op de Belgische markt heeft weten te veroveren. Maar Philip en zijn collega’s hebben ook niet stilgezeten. Ik weet zeker dat hun ondernemende geest hen nog veel gaat brengen.

Informele babbel met een biertje

Ik heb praktisch de geboorte van Aangetekend B.V. in België meegemaakt. Ik geloof in de dienst, maar ik denk ook dat COVID-19 de acceptatie van een dergelijke digitale dienst heeft versneld. Het heeft er zeker voor gezorgd dat veel weerstand tegen digitalisering is weggenomen. Ik denk dat de toekomst hybride is. Persoonlijk ben ik groot voorstander van technologie, maar er gaat niets boven een informele babbel met een biertje – of desnoods een glas karnemelk, favoriet van de Hollanders, zoals ik in mijn tijd bij ING heb mogen ervaren. Die sociale interactie heeft een mens nodig, wil je elkaar kruisbestuiven, zoals ik dat met Philip heb. Daar geniet ik graag nog jaren van.

Zij maken al gebruik van onze oplossingen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd hoe Aangetekend Mailen in de praktijk werkt? Plan een persoonlijke afspraak in met een van onze experts.

Ontvang onze brochure via een Aangetekende Mail. Zo ervaar je direct het proces aan de ontvangende kant.

Andere klanten gebruiken ook

Digitaal Ondertekenen

Overeenkomsten moeten rechtsgeldig ondertekend zijn. Ook met een digitale handtekening moet dit waterdicht zijn. Optioneel kan er een extra identificatie gevraagd worden voor meer zekerheid.

Lees meer >>

Beveiligd Mailen

Privacygevoelige data moet worden beschermd tegen verlies, diefstal of hacken. Gebruik altijd veilig mailen om dit te voorkomen. Als de mail niet veilig kan worden afgeleverd, krijgt de ontvanger een bericht om de mail veilig op te halen.

Lees meer >>

Grote Bestanden Mailen

Het kan soms lastig zijn om een groot bestand via de mail te verzenden, omdat dit de mailserver flink belast. Of de bijlage bevat privacygevoelige data. Verstuur bijlagen veilig en gemakkelijk via de server van Aangetekend.

Lees meer >>

  Certificeringen

       

Een eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst voor een elektronische Aangetekende brief.

EU Trusted service providers >>

Back To Top